סדנת בישול ידע/ מוריה לוי

פברואר 23, 2010 at 5:45 am תגובה אחת

שוב שלום לכולם,

תודו שהשם הזה מזמין- סדנת בישול של ניהול ידע. החלטתי לבחור בסדנה זו למרות שכבר שמעתי את מוריה לוי לא פעם ולא פעמים, עדיין תמיד היא מחדשת לי.

בפינת החדר היו ארגזים בהם היו: פיתות, גבינה צהובה, בצק עלים, ירקות שונים, פירות, תבלינים, כלים חד פעמיים כולל מגשים, תפו"א, ביצים קשות, וכן תנור, מיקרו וטוסטר.

מוריה חילקה את האנשים ( כ- 40 במספר) ל-4 קבוצות הטרוגניות,. כל קבוצה נתבקשה להכין ארוחה מן המצרכים תוך חשיבה על ניהול ידע ולקשרו לנושא.

כלומר תוך כדי הבישול לתעד תהליכי ניהול ידע.

מרבית הקבוצות הכינו תפריט די סטנדרטי של סלט ירקות, סלט פירות וטוסטים, אך עם שינויים רבים במתכונים.

ראשית פעילות זו היתה חוויה משל עצמה. משהו שונה. מי שמע על בישול בעת כנס מכובד כמו זה. שבירת שגרה.

אז… הנה שמעתם.

ולהלן התובנות של המשתתפים:

אימון בין אנשים- שיתוף פעעולה לא פורמלי.

הסלט למשל הוא כל סוגי המידע הקיימים מתערבבים יחד.

היה שילוב של חדשנות ויצירתיות- קרואסונים מוכנים מבחוץ עם פירות חיים בפנים, לעטוף ידע באריזה אחרת.

פיצה היא בעצם שכבות של ידע, מידע, חכמה, תובנה

הזבל הוא מידע לא רלוונטי, לא מעודכן.

היה דגש על הנגשת המידע על פי צרכי הלקוח- היו ירקות חיים וירקות מבושלים, ירקות חתוכים לסלט וירקות פרוסים לחתיכות גדולות.

פחמימות עם ירקות: שילוב של גורמים שונים ליצירת ידע חדש.

שימוש חוזר במידע- תבניות מתכת

מטמורפוזה של תכנים- תבניות חד פעמיות שימשו כקרש חיתוך וכתבנית לאחסון.

חברי הקבוצה נתקלו בקשיים של משאבים- התנור לא היה מספיק חם, האוכל לא הוכן לחלוטין.

קבוצה אחרת התייחסה לצורך ההגשה- הכל חתוך- לא להקשות על הלקוח, לאפשר לו קלות שימוש.

סלט פירות הוגש בכוסות חד פעמיים עם נענע שנקטפה בחוץ- שימוש במקורות חיצוניים.

קבוצה נוספת התייחסה לאפיונים: הם התחילו העבודה בחשיבה ובאפיון מקדים: המוצרים הקיימים וכיצד לבצע המשימה.

התובנה אליה הם הגיעו היתה שאנשים המשתמשים בניהול ידע רוצים עוד- עם האוכל בא התיאבון.

אנשים יודעים מה הם רוצים, מה טוב ומה לא טוב ומה עוד הם רוצים.

דובר על כך שאפיוני יתר לא תמיד מעשיים.

 כמו כן עלתה הנקודה שקל ללכת לפתרונות הרגילים, הפשוטים בעיקר בשל הגבלת זמן- התפריט, כפי שציינתי בהתחלה, היה קצת שיגרתי.

כולם התחילו בדברים בסיסיים, אך שדרגו תוך כדי. משהו גנרי ואח"כ בניה על פי דרישה.

לכל פיצה היתה תוספת אחרת- שוב על פי צורכי הלקוח.

הקבוצה האחרונה התייחסה לביצוע טוב של פרוייקט המתבטא באיסוף נכון של כלים ( במקרה זה סכינים), משאבים מוגבלים (תנור אחד),

היה שיתוף בידע- איך חותכים הירקות, סלט יפה וצבעוני- כמה שיותר מרכיבים.

לסיכום אמרה מוריה מס' דברים: היא התייחסה להבדל בין מידע, ידע ונתונים.

לארבעה מרכיבים חשובים בניהול ידע:

שימור- הביאו מתכונים מ…..

שיתוף- ערבבו מתכונים וידע.

הנגשה: התאמה לקהל היעד, אסטטיקה, ידע איכותי חייב להיות מוגש בצורה יפה, עיבוד חומר, עלות תועלת ועוד.

פיתוח ידע- פיתוח ויצירתיות, באילו תנאים נוצרת חדשנות, עד מה יש לארגונים התנגדות לחדשנות, חדשנות מביאה חדשנות,

אם לעיתים הרעיון לא ישים, יכול להיות שהוא יוליד רעיונות שכן יהיו ישימים, ואם נפסול ישר רעיון, אחרים ימנעו מהעלאת רעיונות אחרים מפחד של כישלון.

עוד ציינה מוריה את 4 החלונות של ג'וארי על יודע שיודע…..

פעם עבדנו במושגים סדורים, מתכונים ברורים.

תהליכי העבודה שעושה עובד ידע בארגון הם פרי ארגז הכלים שלו. הוא לוקח את הארגז הזה ומחליט באיזה מן הכלים להשתמש כדי לספק את צרכי הלקוח ובהתאם לנסיבות.

הידע שיש לו (ארגז הכלים) מנוצל בכל פעם מחדש בהתאם לצרכים.

לסיכום, נהניתי משבירת השגרה בסדנה זו ומן התובנות, שכולן היו ידועות, אך הוגשו אחרת.

הדגש הוא על אחרת, ובזה גדולתה של הסדנה.

רונית

Entry filed under: כללי. Tags: .

רשמים מלא כנס שהיה אתמול בניהול ידע החינוך לניהול ידע- לומדים ברגליים/ ד"ר מילי פרי

תגובה אחת Add your own

  • 1. nililandau  |  פברואר 23, 2010 ב- 3:51 pm

    בתור אחת שעובדת עם אפייה על פיתוח צוות, תקשורת בינאישית, מוטיבציה ופיתוח מנהלים, שמחתי לשמוע על עוד דרך לעשות זאת.

    תודה!

    להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


פוסטים אחרונים

פברואר 2010
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

%d בלוגרים אהבו את זה: